Moğol çağı - Spuler, Bertold. (İstanbul, 2024)
182 sayfa
Keywords: “Meşhur Alman Doğubilimci Bertold Spuler, Moğol Çağı adlı bu çalışmasında Cengiz Han'ın ortaya çıkışından İsmail Gaspıralı'ya kadar uzanan çok geniş bir zaman dilimi içinde Cengizlilerin tarihini büyük bir yetkinlikle ortaya koyuyor. Yazar bunu yaparken bütünlük içeren bir tarihsel bakışla Cengiz Han ve onun varisleri döneminde etkinliklerini sürdüren devletlerin tarihine de temas ediyor. Cengiz Han ve onun evrensel Moğol İmparatorluğu'nun yükselişindeki temel dinamikler nelerdi? Cengizliler döneminin uygarlık tarihi içindeki yeri ve önemi nedir? Tatar-Rus ilişkileri hangi eksende seyretmiştir? İşte Spuler bu çalışmasında bu ve benzeri sorulara ustalıkla cevap vermeye çalışıyor” --