Asurlar - Ragozin, Zénaïde Alexeïevna, 1835-1924. (İstanbul)
319 sayfa
Keywords: “Mezopotamya: Avcı-toplayıcı yaşamlarına veda eden insanların çiftçilik yaparak medeniyetler kurmaya başladıkları bu toprak parçası Gılgamış Destanı’ndan Hammurabi’nin “göze göz” deyişini ortaya çıkaran ünlü hukuk kurallarına kadar dünya tarihi ve kültürüne çok önemli katkılarda bulunmuştur. Mezopotamya’nın hikâyesi sürekli değişen sınırlar, yükselen ve çöken imparatorluklar, savaşlar ve fetihlerle doludur. Akad, Sümer, Babil gibi ünlü devletleri içeren bu listede en büyük şöhreti Asur hak ediyor. İnşa ettikleri imparatorluğun yükselişi ve yaklaşık 1200 yıl boyunca nasıl ayakta kaldığının hikâyesi Zénaïde Ragozin’in canlı anlatımıyla gözler önüne seriliyor” --