Sakalar el kitabı. - Şen, Adil. (Ankara)
2. cilt (349 sayfa)
Keywords: “Sakalar Fütüvvetnamesi (Sakalar El Kitabı II ) isimli bu çalışmanın, Yeniçeri askerinin, Sakalar sınıfının, Bektaşi meşrep gelenekleri, inanış ve yönelişleri, Osmanlı kültür ve medeniyeti çeşitliliğinde diğer zümrelerle yaşama tecrübelerinin, özelikle Bektaşiliğin asıl veçhesinin keşfi hakkında, günümüz için müracaat ve ilham kaynağı kanaatindeyiz. Bu çalışmamız aynı zamanda dil, kültür ve folklorumuz için de kaynak eserlerden birisi olabilecek mahiyettedir“ --