Bir Kut'ül Amare esiri - Bishop, Harry Coghill Watson. (İstanbul)
151 sayfa
Keywords: “Birinci Dünya Savaşı devam ederken Irak cephesinde İngiltere tarihinin en utanç verici mağlubiyetlerinden birini yaşadı. 29 Nisan 1916’da Kut’ül Amare’de Osmanlı ordusu tarafından 4 ay 23 gün kuşatma altında tutulan İngiliz ordusu teslim olmak zorunda kaldı. Bu kuşatmada İngiliz tarafında Hint Orduları’nın teğmenlerinden biri olarak görev yapan yazar Türk askerleri tarafından esir alınarak Kastamonu’ya götürülür. Bu kitapta yazarın buradaki hayatını, kendine yardımcı olanları ve ülkesine kaçışını ilgiyle okuyacaksınız.“ --