Karadeniz kıyı kentleri tarihi - Emecen, Feridun Mustafa, 1958- (İstanbul)
503 sayfa
Keywords: ''Klasik dönem Osmanlı tarihi başta olmak üzere birçok önemli araştırma ve çalışmaya imza atan Prof. Dr. Feridun M. Emecen’in Karadeniz kıyılarını konu edinen yazıları, büyük bir titizlikle hazırlanan bu eserinde bir araya geliyor. İlk Çağ’dan bu yana tarih sahnesinde önemli bir yeri olan Karadeniz coğrafyasına odaklanan bu kitap, tarihî süreç içerisinde Karadeniz kıyı kentlerinin nasıl bir sosyal, kültürel ve ekonomik gelişim izlediğini ele alıyor. Antik dönemde “Misafirperver Deniz” (Euxinus) diye anılan Karadeniz’in özellikle Anadolu kıyıları üzerindeki kentleşme tarihini anlatan Karadeniz Kıyı Kentleri Tarihi akademik bir çalışma olmanın ötesinde, ülkemizin tarihine merakı olan herkesin baş vurabileceği bir kılavuz niteliğinde.'' --