Paşa'nın sofracısı - Aydın, İhsan, 1968- (İstanbul)
124 sayfa
Keywords: “Memiş, Anadolu’nun küçük bir kasabasının kırsal köyünde doğmuş, bıyıkları yeni terlemeye başlamış 14 yaşında bir delikanlıydı...Daha küçük yaşta, aklının ucundan bile geçmeyecek bir yolculukla kendisini başkent Ankara’da, Türkiye tarihinin ağır izlerini taşıyan o meşhur Pembe Köşk’te ve bir ülkenin kaderini belirleyen Paşa’nın hanesinde buldu. Üç yıl boyunca Ankara’da, Türkiye’nin en önemli ismine ve ailesine hizmet etmenin yaşam boyu üzerinde nasıl onurlu bir hatıraya dönüştüğünü sizlere aktaracak. İbret verici öyküler ile İnönü Ailesi’ne karşı duyulan ön yargıları, gerçek yaşamı ve hafızalardan silinmeyecek anıları okuyacaksınız. Memiş'in, Bursa’nın kırsalındaki; o vakit kasaba, bugün bir ilçe olan Harmancık’ın İshaklar Köyü’nden Pembe Köşk’e yani Paşa sofrasına kadar uzanan öyküsüne, Türkiye’nin zorlu yıllarına tanık olmasına ve Pembe Köşk'te yaşananlara şahit olacaksınız...“ --