Sovyetler Birliği’nin Türk dünyası politikası - Çokay, Mustafa. (İstanbul)
318 sayfa
Keywords: “Kazakistan’ın bağımsızlık tarihinin önemli isimlerinden Mustafa Çokay’ın mücadelesinde Fransa önemli bir rol oynamıştır. Bolşeviklerin iktidara gelmesinin ardından ülkesini terk etmek zorunda kalan Çokay, 1921-1941 yılları arasında ölümüne kadar 20 yıl boyunca Paris’te ülkesinin bağımsızlığı için fikri mücadelesini sürdürdü. Almanca, Fransızca, İngilizce, Lehçe, Rusça ve Türkçe olarak yayımlanan kitap ve makalelerinde Sovyetler Birliği ve Türk dünyasındaki siyasi ve ekonomik gelişmeleri kaleme aldı. Bu kitapta, en az 80 yıl öncesine dayanan Fransız dergilerinde yayımlanmış makalelerinin en önemlileri bir araya getirilmiştir.” --