Osmanlıda yeni bilimin kamusallaşması - Özdemir, Nihal. (İstanbul)
215 sayfa
Keywords: “Osmanlıda Yeni Bilimin Kamusallaşması, Bilim Tarihi ve Bilim İletişimi alanlarının kesişim noktasında, Osmanlının yeni bilimsel gelişimine ve toplum üzerindeki etkisine odaklanmaktadır. Yeni bilimin Osmanlı topraklarına girişiyle başlayan bu değişim rüzgârı, eski bilim anlayışını yerinden oynatırken zihinlerde devrim niteliğinde bir dönüşüm meydana getirmiştir. Yazar, Avrupa’da ortaya çıkan “yeni bilim”in Osmanlıdaki alımlanışı ve tatbiki izleğiyle on dokuzuncu ve yirminci yüzyılların sosyal, kültürel ve siyasi dinamiklerini de objektif bir yaklaşımla gözler önüne sermektedir.“ --