Doğu Avrupa tarihi (İstanbul)
530 sayfa
Keywords: ''Türkiye’de Doğu Avrupa tarihi, kültürü ve coğrafyası ile ilgili bilimsel literatürün yetersiz olduğu maalesef Rusya-Ukrayna Savaşı ile daha net bir şekilde ortaya çıkmıştır. Bilindiği üzere Doğu Avrupa’da Anadolu gibi yüzyıllar boyunca Türklere yurtluk yapmış bir coğrafyadır. “Doğu Avrupa Tarihi - Yeni Bulgular ve Yaklaşımlar” adlı eserimiz bu eksikliği gidermek üzere alanın uzmanları tarafından kaleme alınan makalelerden oluşmakta ve son yapılan araştırmaların ışığında elde edilen verileri Türk bilim dünyasının hizmetine sunmaktadır.'' --