Germanikopolis üzüm presleri - Aşkın, Ercan. (İstanbul)
207 sayfa
Keywords: “Karaman ilinin Ermenek ilçe merkezine lokalize edilen Germanikopolis, literatürde Dağlık Kilikia veya Isauria sınırları içerisinde anılmaktadır. Antik dönemden günümüze ulaşan çeşitli tiplerdeki üzüm presleri, kentin sahip olduğu topraklarda üzüm üretiminin önemli oranda yer tuttuğuna işaret etmektedir. Çalışma kapsamında, kentin yakın civarında ve hinterlandında tespit edilen üzüm presleri çeşitli özelliklerine göre sınıflandırılmak suretiyle ayrıntılı olarak incelenmektedir. Ayrıca antik dönemde kent çevresindeki tarımsal üretim üzerine değerlendirmelerde bulunulmaktadır. Çalışma, ilk defa olarak sunulan kalıntıları ve antik kentin bilinmeyen bir yönüne ışık tutan yeni bilimsel sonuçları içermesi dolayısıyla önem taşımaktadır.” --