Prof. Dr. Vahit Türk armağanı (İstanbul)
1188 sayfa
Keywords: “Milliyetçi camianın önemli aydınlarından biri olan Prof. Dr. Vahit Türk, düşünce dünyasını ve hayatını şekillendirecek asıl ülküsü ile henüz orta okul sıralarında iken temas kurar. Bu ilk temas, lise öğrenimi sırasında daha da kuvvetlenir; ona şuur ve istikamet kazandırır. Ülkenin en karmaşık ve anarşik bir döneminde başladığı yüksek öğrenimi sırasında ise o, artık istikameti belli idealist bir genç olarak mücadelelerin ve olayların içindedir. O, Türkçülük düşüncesi ile temas kurduğu ve gönülden bağlandığı ilk andan bugüne kadar çizgisini zerrece değiştirmemiş, hak bildiği yolda dosdoğru yürümüş, kalemini gönülden bağlı olduğu Türk milletinin temel inancı ve değerleri istikametinde kullanmış milliyetçi bir dava adamı, yanı sıra hayatını Türk dili ve kültürüne vakfetmiş büyük bir Türk dil bilimcisi ve aydınıdır. Türklük bilimi üzerine yapmış olduğu araştırmalar, yayımlamış olduğu makale ve kitaplar bunun tanıklarıdır. Elinizdeki kitap, Türk dil bilimcisi ve dava adamı Prof. Dr. Vahit Türk’ün altmışıncı yaşı münasebetiyle öğrencilerinin kendisine olan minnet ve şükran duygularının bir nişanesi olarak hazırlandı. Alanında yetkin 80’i aşkın imzanın kaleminden çıkan muhtelif türlerdeki yazılardan oluşan kitapta Prof. Dr. Vahit Türk’ün biyografisi ile bir albüm ve onunla teşrikimesaisi olanların kaleme aldıkları hatıra yazıları; Türk tarihi, kültürü, sanatı, dili ve edebiyatının çeşitli sorunlarına ilişkin çok sayıda ilmî makaleler yer almaktadır.” --