Tarihçilerin gözünden Memlûk tarihi - Gökhan, İlyas. (Kayseri)
xi, 350 sayfa
Keywords: “Farklı ülkelerden 24 Memlûk Tarihi uzmanının görüşlerini bir araya getiren elinizdeki eser, İlyas Gökhan ve Rıdvan Yiğit tarafından hazırlanan ve Memlûk Tarihi’ni ana hatlarıyla ortaya koyacağı düşünülen 20 soruya araştırmacılar tarafından verilen cevapları içermektedir. Ülkemizde ve yurt dışında Memlûk tarihçilerinin yaptıkları müstakil konuları işleyen çalışmalar olsa da, soru ve konu kapsamı bakımından bildiğimiz kadarıyla eser, dünyada kendi türünde yegâne eser olma niteliği taşımaktadır. Çalışmanın hem akademik düzeyde yeni araştırmalara kapı aralaması hem de konuyla ilgilenenlere Memlûk Tarihi uzmanlarının birikimlerini aktarması umulmaktadır.” --