Şark’ın şövalyesi - Kara, Osman. (İstanbul)
x, 142 sayfa
Keywords: “Alman Şarkiyatçılar içerisinde önemli bir yeri olan Prokesch-Osten, Şark hakkında yazdığı kitap ve makaleleriyle meşhurdur. Metternich’in “Şark’taki en dürüst ve zeki muhabirimiz” diye tarif ettiği, Avusturya’nın çıkarlarını korumadaki katı tutumu ve disiplinli tavrı Bismarck’ı dahi rahatsız eden önemli bir isimdir. Bu kitapta Prokesch’in hayat hikayesinin yanında asıl konu O’nun İstanbul elçiliğidir. 1856-1871 arası elçilik yıllarındaki faaliyetleri üzerinden Osmanlı-Avusturya ilişkileri incelenmektedir.” --