Başka bir aşk istemez - Keleş, Ruşen, 1932- (İstanbul)
ix, 329 sayfa
Keywords: “Prof. Dr. Ruşen Keleş, Türkiye’de yerel yönetim, kentleşme, imar hukuku, kent sosyolojisi, çevre hukuku ve sorunları konularındaki çalışmalarını yetmiş yıldır sürdüren bir bilim insanı. Bu kitap Ruşen Keleş’in, öğrencisi emekli vali Kayhan Kavas’a yalın bir dille aktardığı doksan iki yıllık yaşamından kesitler sunuyor: Çocukluk ve gençlik yılları, Siyasal Bilgiler Fakültesi’ndeki öğrenciliği, akademik hayatı, idari görevleri, yerel yönetimler ve kentleşme çalışmalarına katkıları ve yaşamında iz bırakan isimler… Mülkiye Marşı’nın da ilk dizesi olan Başka Bir Aşk İstemez, Ruşen Keleş’in 1950’de öğrencisi olduğu, iki dönem dekanlığını yaptığı ve elli yıla yakın akademisyenliğini sürdürdüğü Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nin de tarihi niteliğinde.” --