Hz. Peygamber Döneminde çalışma hayatı ve meslekler - Azizova, Elnure, 1977- (İstanbul)
651 sayfa
Keywords: “Hz. Peygamber dönemi, İslâm düşünce ve medeniyet tarihinde herhangi bir zaman dilimiyle kıyaslanmayacak ölçüde önemi haizdir. Bu özelliğinden dolayı Asr-ı saâdet olarak da adlandırılan mezkur dönem siyasi, askeri ve iktisadi tarih yönünden çok sayıda çalışmaya konu olmuştur. Dönemin sosyal tarihi ise özellikle son dönemlerde giderek artan bir ilgiyle akademik düzeyde araştırılmaktadır. Elinizdeki eser, Hz. Peygamber döneminin sosyal hayattaki önemine kıyasla daha az araştırılmış bir yönünü, toplum düzeninin vazgeçilmezi olan çalışma hayatı ve meslekler konusunu ele almakta, ilgili dönemin meslek ve bu mesleklerin mümessilleri, onların Câhiliye ve ilk İslâm toplumundaki sosyal statüleri, ürettikleri metâ/hizmet, kullandıkları alet edevat ve teknikler, aldıkları ücret gibi konuları tarih metodolojisi sınırları içinde incelemektedir.” --