Mardin'den Karahöyük'e Hacı Bektaş - Aksüt, Hamza, 1958- (Ankara)
214 sayfa
Keywords: “Hacı Bektaş ile Bektaş/Bekdeş topluluğu ilişkisi... Bektaş topluluğunun tarihsel yolculuğu... Hacı Bektaş’ın soyu ile ilgili arşiv belgeleri... Balım Sultan’ı, Osmanlı padişahı mı atadı?.. Arşiv belgeleri ile son yüzyılda ortaya atılan mücerretlik ve Sersem Ali Baba iddialarının uyumsuzluğu... Hoca Ahmed Yesevi ile Hacı Bektaş ilişkisi kim tarafından ve hangi amaçla kurgulandı?.. Hacı Bektaş yerleşimini hangi topluluk kurdu?.. Yüzyıllara göre Hacıbektaş yerleşiminin durumu... Yeniçeriler Alevi miydi?.. Hacı Bektaş ocağı ve Yeniçeriler...” --