Osmanlı İmparatorluğu'nda hukuk ve devlet - Findley, Carter Vaughn, 1941- (İstanbul)
xv, 413 sayfa
Keywords: “Değerli Osmanlı tarihçisi Carter V. Findley, bu çalışmasında Aydınlanma döneminin İslam ve Osmanlı İmparatorluğu hakkındaki eserlerinin görsel malzeme bakımından en zengini ve içerdiği bilgiler bakımından da en önemlisine, Ignatius Mouradgea d’Ohsson’un (1740-1807) şaheseri Tableau général de l’Empire othoman’a çok farklı bir ışık tutuyor.” --