Osmanlı'dan günümüze etnik yapılanma ve göçler - Karpat, Kemal Haşim, 1923-2019. (İstanbul)
480 sayfa
Keywords: “Büyük ilgi gören “Osmanlı'dan Günümüze“ serisinin yeni kitabı Etnik Yapılanma ve Göçler, Osmanlı'nın geri çekilme sürecinde Balkan Müslümanlarının yaşadıkları, İsrail'in kuruluşuyla sonuçlanacak Yahudi göçü, yeni bir hayat kurmak için okyanusun ötesine, Amerika'ya göç eden Osmanlılar gibi tarihimizin göz ardı edilmiş meselelerini konu edinen titiz bir bilimsel araştırma.“ --