Sümerbank İzmir Basma Fabrikası, 1943-2000 - Şükür, Rıdvan, 1962- (Ankara)
464 sayfa
Keywords: “Anadolu pamuğundan dokuduğu bezi basmaya dönüştüren Sümerbank İzmir Basma Fabrikasının 1943 - 2000 yılları arasında devam eden üretim çalışmaları aynı arazi üzerinde kurulu Sümerbank Halkapınar fabrikasından başlayarak ele alınmıştır. Bu kitap çalışması sırasında binlerce sayfalık Sümerbank üretim raporlari incelenmistir. Belge niteliğindeki dönem fotoğrafları ile desteklenmiştir. Sümerbank'ın İzmir Basma Fabrikasında hangi yıl, kaç kişi ile ne ürettik, bu üretim süreci sırasında hangi yıl ne kadar pamuk işledik sorularına cevap aranmıştır. Anadolu insanı için birbirinden renkli basmaları dokuyan İzmir Basma fabrikasının üretimine 2000 yılında son verilmiştir. Özelleştirme Yüksek Kurulunun 14.11.2000 tarih, 2000/83 sayılı kararı ile fabrika ve arazisi İzmir Özel İdaresi'ne bedelsiz olarak devredilmiştir.” --