İngilizlerin Mavi Kitap'ına Sovyetler'in yanıtı (İstanbul)
142 sayfa
Keywords: “Kızıl Kitap, Batı’nın mavi yalanlarına Doğu halklarının cevabıdır. Kızıl Kitap, eski adı Sovyetler Birliği Komünist Partisi Merkez Komitesi bünyesindeki Marksizm-Leninizm Enstitüsü Merkez Parti Arşivi olan Rusya Toplumsal-Siyasal Tarih Devlet Arşivi’nde yer alıyor. İstanbul Üniversitesi İnkılap Tarihi Enstitüsü Araştırma Görevlisi Mehmet Perinçek’in bulduğu “Kızıl Kitap” başlıklı dosya ilk kez yayımlanıyor. Dosya, Doğu Halkları Propaganda ve Harekât Konseyi’nin bağlı bulunduğu III. Komünist Enternasyonal’e ve Rusya Komünist Partisi’ne sunulan, savaş sırasındaki raporlardan oluşan resmi bir belgedir. Taşnak çetelerinin Müslüman halka karşı giriştiği katliamlar ve yağmalar yalın bir dille anlatılıyor. Artık yalnız Mavi Kitap yok, Kızıl Kitap da var…“ --