Boryan'ın gözüyle Türk-Ermeni çatışması - Perinçek, Mehmet, 1978- (İstanbul)
92 sayfa, [2] sayfa portre, tıpkıbasım
Keywords: “Mehmet Perinçek, önemli Ermeni devlet adamı Boryan'ın Ermenistan, Uluslararası Diplomasi ve SSCB adlı dev eseri üzerinden Osmanlı'dan Lozan'a Ermeni meselesini inceliyor. Bu kitapta, Boryan'ın yayınladığı zengin belgeler yanında, Rus-Sovyet arşivlerindeki başka belgeler de Türkçe olarak ilk kez sunuluyor. Boryan, Ermeni meselesinde otorite kabul edilmektedir. Olayları üst düzey yönetici olarak yaşamıştır. Boryan, bu kitabı nedeniyle Ermeni milliyetçileri tarafından hain ilan edilmiştir. Çünkü o, “Soykırım“ tartışmalarına son noktayı koymuştur.“ -- Arka kapak.