XX. yüzyılın başlarında Suriye,Lübnan ve Suudî Arabistan bölgelrinde Osmanlı aleyhtarı Batı politikaları - Canatan ,Yaşar
Prof. Dr. Abdulhalûk M. Çay armağanı: (meslek hayatının 25. yılında). Ankara, 1998. 195-213 ss.