Günümüzde Atatürk'ün "Nuuk"unun Rusçaya bilimsel yorumlu şekilde çevirisinin özellikleri ve bu çevirinin Rus okurlara adaptasyon şekilleri - Vasilyeva, E.
Zeynep Korkmaz Armağanı. Ankara, Türk Dil Kurumu, 2004. 438-442 ss.