Zümre farklılığının sebep olduğu bir çialışmanın romanı "Ferdi ve Şûrekâsı" - Sakallı, Fatih
Selçuk Üniversitesi Türkiyat Araştırmaları Enstitüsü Türkiyat Araştırmaları Dergisi, (20, 2006) 167-188 ss.