Atatürk'ün önderliğinde yeni Türkiye devletinin kurulduğu günlerde Türkiye ile ilgili olarak Polonya basınında yayımlanan haberler
Uluslararası Türk Dili Kongresi, 1988. Ankara, Türk Dil Kurumu, 1996. 445-455 ss.