"Battal Gazi'den Hasan Bey'e Malatya çevresinde kişiler hakkında oluşan menkıbeler. Hasan Bey." - Makal, Tahir Kutsi
I.Battalgazi ve Malatya çevresinde Halk Kültürü Sempozyumu, Tebliğler, Malatya. 22-24 ekim 1986. İstanbul 1987. 148-158 ss.