Türk edebiyatı tarihinde edebiyat nazariyesi/ kuramı oluşturma çalışmaları
Uluslararası Balkan Dil, Kültür ve Medeniyet Sempozyumu Bildirileri, 8-10 Nisan 2010. Tiran/Arnavutluk. Edirne, 2013. 57-67 ss.