İlk Japon haritasını çizen Türk Kaşgarlı Mahmud ve Kristof Kolomb'un haritasına dayanarak en eski Amerika haritasını çizen Türk Amirali Pîrî Reis = Thr oldes map of Japan drawn by a Turk Mahmud og Kashgar and the map of America by Pîrî Reis - Tekeli, Sevim (Ankara)
VI,63 s.