Kahramanlık kavramı ve Atatürk'ün kişiliğinde bu kavramın yeri (Trablusgarp, Çanakkale ve Sakarya'dan İzmir'in alınışına - Tural, M. Akif.
Atatürk Araştırma Merkezi Dergisi, 10 (30, Kasım 1994) 695-716 ss.