Osmanlı Devlet Yönetimine Ait Siyâsetname Özelliği Taşıyan Küçük Bir Risale Gelibolulu Ali'nin 'Hakâyıku'l Ekâlim' Adlı Eseri'' - Arslan, Mehmet.
Osmanlı Edebiyat-Tarih-Kültür Makaleleri. İstanbul, Kitabevi, 2000. 419-431 ss.