Temel dil bilgisi terimleri sözlüğü - Yılmaz, Engin (Ankara)
127 s.
Keywords: Herhangi bir bilim dalında araştırma yapabilmek ve nitelikli bir bilim insanı olabilmek için, öncelikle o alanın üst dilinin iyi bilinmesi gerekmektedir. Bilimsel bir disiplinin terimlerini ve kavramlarını iyi bilmek: güvenilir/geçerli bilgiyi üretmek/yaymak için bir gereklilik olduğu kadar, ana dilinin terimleştirme ve kavramsallaştırma imkanlarından yararlanarak onun nitelikli ve işlevsel bir bilim dili haline gelmesine katkıda bulunmak açısından da kaçınılmaz bir sorumluluktur. İşte elinizdeki kitabın hazırlanmasında bu sorumluluk duygusu, başat etken olmuştur. Sözlükte dil bilgisi ile ilgili toplam 177 (yüz yetmiş yedi) temel terim; modern sözlük bilimi ilke, yöntem ve verileri ışığında, ayrıntılı olarak tanımlanarak örneklendirilmiştir. öncelikli olarak Türkçe, ABD'deki literatürden geniş ölçüde yararlanılmasıyla da İngilizce ve diğer dillere ait örnekler sunularak terimlerin ayırıcı özellikleri, karşılaştırılmalı bir yaklaşımla ortaya konulmuştur.