Küçülme - Latouche, Serge, 1940- (İstanbul)
[2], 121 sayfa
Keywords: “Küresel ekonomi büyümeye mahkûm mu? Tüketim toplumundan çıkış mümkün mü? Fransız ekonomist Serge Latouche, kalkınma ve büyüme kavramlarını ekolojik ve toplumsal açıdan tartışmaya açıyor. Modern ekonominin refah getirmek yerine ekolojik ve toplumsal çöküşü hızlandırdığını öne sürüyor. Yerel ve dayanışmacı ekonomilere yönelmek, üretimi ve tüketimi yeniden düzenlemek, Latouche’un önerdiği çözümler arasında. Ancak küçülme yalnızca ekonomik bir tercih değil, aynı zamanda politik ve toplumsal bir dönüşüm projesidir. Sınırsız üretim ve tüketim çılgınlığını terk etmek, ekolojik sınırları kabul eden yeni bir yaşam biçimi inşa etmek mümkündür. İklim krizi ve sürdürülemez kalkınma politikaları, Latouche’un yıllar önce tartışmaya açtığı küçülme fikrini her zamankinden daha güncel hale getiriyor. Bu kitap, ekolojik ekonomi ve toplumsal hareketler üzerinde derin etki yaratmış temel metinlerden biridir.” --