Büyükelçiler anlatıyor - İnanç, Gül, 1970- (İstanbul)
xix, 188 sayfa
Keywords: “Doğu Akdeniz Üniversitesi öğretim üyelerinden Gül İnanç, 1970-1991 arası dönemde Kıbrıs’ta görev yapmış büyükelçilerimiz, Asaf İnhan, Candemir Önhon, İnal Batu ve Ertuğrul Kumcuoğlu ile bir dizi mülakat yaptı. 1974 Harekâtı’nın öncesini ve Harekât’ı, iskân politikalarını, Türkiyeli göçmenleri, Kıbrıslı Türkleri, Türkiye’nin Kıbrıs Türk Federe Devleti ve sonra Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ile ilişkilerini, Kıbrıs’taki liderliği ve muhalefeti, Türk-Yunan ilişkilerini, Annan Planı sürecini ve sonrasını konuştu. Ayrıca 2004-2006 arasındaki Kıbrıs büyükelçimiz Aydan Karahan’la yapılmış bir röportaja da ek olarak yer verildi. Diplomasi tarihi ve Türk Dışişleri Teşkilatı üzerine çalışmalarıyla bilinen Gül İnanç’ın hazırladığı bu kitap, gündemden hiç düşmeyen bir konuda bilgileri ve bellekleri tazeleyecek.“ --