er-Risâletü’l-münciye min vesveseti’l muʿtezile ve’l-cebriyye fî madhaliyyeti ihtiyâri'l-abdi fî ef’âlihi'l-ihtiyâriyye - ed‑Debbağî, Ahmed el‑Maraşî, ?-1752. (Kahramanmaraş)
2 kitap tek cilt halindedir (1. kitap 100 s., 2. kitap s. 107 s., viii s.)