Yeni mandacılar - Coşkun, Alev, 1936- (İstanbul)
188 sayfa
Keywords: “I. Dünya Savaşı'nı kaybeden Osmanlı Devleti işgale uğradı.Bu acı durumdan kurtulmanın çaresini yabancı bir devletin himayesinde görenler ortaya çıktı. Bunlar mandacılardır.Mustafa Kemal, bu düşünceyi reddederek “ya bağımsızlık, ya ölüm“ dedi. Ve Ulusal Kurtuluş Savaşı'nı kazandı.20. yüzyılın başında “tam bağımsızlık“ ilkesiyle kurulan Türkiye Cumhuriyeti, 21. yüzyıla girerken bu kez “küreselleşme“ adı altında “yeni mandacılar“ın tuzağına düştü.Alev Coşkun, bu kitapta, “mandacılığı“ belgeler ışığında ele alıyor. Günümüzde tarihten ders almayan, gaflet dalalet ve hatta hıyanet içindeki kimi “aydın“ların durumunu ve küreselleşmenin dayatması ile oluşan “yeni mandacılar“ı ve bu yoldaki politikaları gün ışığına çıkartıyor.“ -- Arka kapak.