Sorularla I. Dünya Savaşı tarihi - Biber, Tuğba Eray, 1981- (İstanbul)
280 sayfa
Keywords: “Sorularla I. Dünya Savaşı, tarih sahnesinin en etkileyici ve yıkıcı olaylarından birini, I. Dünya Savaşı'nı, ele alıyor. Kitap, savaşın başlangıcından sonuna kadar geçen süreçteki olayları, katılan devletlerin politikalarını, askerî stratejileri ve savaşın toplumlar üzerindeki etkisini soru-cevap formatında inceliyor. Bu eser, I. Dünya Savaşı'nın sadece Osmanlı İmparatorluğu'nun katıldığı cephelerle sınırlı kalmayan, daha geniş bir coğrafyayı ve etki alanını kapsayan bir bakış açısı sunuyor. Savaşın ekonomik ve siyasi sebepleri, yayılması, Doğu Cephesi, İtalyan Cephesi ve Orta Doğu'daki mücadeleler detaylı bir şekilde işleniyor. Ayrıca savaş dönemindeki propaganda çalışmaları, insanlar üzerindeki psikolojik etkileri ve önemli kişiliklerin yaşamları gibi ilgi çekici konular da kitapta yer alıyor. Sorularla I. Dünya Savaşı, okuyuculara savaşın tarihini, sosyal etkilerini ve teknolojik yönlerini kapsamlı bir şekilde anlamalarını sağlayacak zengin bir içerik sunuyor. Bu kitap, I. Dünya Savaşı'nın tarihini öğrenmek ve bu küresel çatışmanın dünya üzerindeki kalıcı etkilerini anlamak isteyen herkes için kaleme alınmış bir eserdir.” --