Batı'yı batı yapan 10 yalan - Das, Subhadra. (İstanbul)
279 sayfa
Keywords: “Batı medeniyeti güçlü bir semboldür ve kabul görmüş bilgeliklerle doludur. Yunan felsefesinden esinlenilerek Aydınlanma döneminde geliştirilen insanlığa ve topluma dair bazı kavramlar, bugün hâlâ birçoğumuzun bağlı olduğu ilkeler haline geldi. Ancak bu fikirlere daha yakından bakarsak göründükleri gibi olmadıklarını görürüz. Aslında bazıları düpedüz yalandır. “Irk” kavramını ortaya çıkaran bilimsel bir dünya görüşünün değeri nedir? Batı'nın zaman “tasarrufu” ve “israfı” kavramları gerçekten de yaşamak için en iyi yöntemler midir? Yasalarımız aslında kime hizmet etmek üzere tasarlanmıştır? Ve asıl soru: Batı kendini sanmak istediği kadar medeni mi? Bölünmüşlük ve kökleşmiş eşitsizlik çağında, bu eser Batı'yı şekillendiren fikir ve varsayımlara tam zamanında, kışkırtıcı ve eğlenceli bir karşı çıkış niteliği taşıyor ve Batı'nın özündeki ölümcül kusurları gözler önüne seriyor.” --