İstihbarat örgütleri (İstanbul)
364 sayfa
Keywords: “İstihbarat çalışmaları alanındaki temel araştırma konularının başında, etraflarındaki sis perdesi ve haklarında üretilen komplo teorileri nedeniyle istihbarat örgütleri gelmektedir. İstihbarat örgütleriyle ilgili alan yazının büyük bölümünde teşkilatların tarihsel süreçteki başarıları, başarısızlıkları veya karıştıkları olaylar yer almaktadır. Örgütlerin geçmişi üzerine vaka analizi temelinde yapılan çalışmalar çok önemli olmakla beraber istihbarat teşkilatlarının farklı yönlerinin de ele alınması bu alanın gelişimi açısından son derece elzemdir. Bu çalışmada, İngiltere, Fransa, Rusya, Çin, İsrail, İran, Suriye ve Yunanistan istihbarat örgütleri: ·Tarihsel gelişim, ·Kurumsal yapı, ·Ülke içinde ve dışında kullandıkları istihbarat yetkileri, ·İstihbaratın denetimi ve gözetimi ile güncel gelişmeler bakımından mercek altına alınmıştır. İstihbarat örgütleri üzerine başvuru niteliğindeki bu eserde, Türkçe ve İngilizce haricinde diğer dillerdeki çalışmalardan da faydalanılmıştır.” --