Sultan ve Gazi - Engin, Emel, 1965- (İstanbul)
120 sayfa
Keywords: “Elinizdeki eser, Osmanlı İmparatorluğu’nun son yıllarına damgasını vurmuş, siyasi dehasıyla dünya siyasetine yön vermiş Sultan II. Abdülhamid ve tarihe intikal etmesine ramak kalmış bir milleti küllerinden tekrar doğup, modern çağın gereklerine ayak uydurmuş bir devlete ve dolayısıyla bağımsızlığına kavuşturmuş Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ele almaktadır. Türk ve dünya tarihinin seyrini değiştiren bu iki liderin devlet meseleleri karşısındaki tutumları, kriz yönetimleri ve yöneticilik kabiliyetleri ile Türk milletine hizmetleri açısından benzer yahut birbirlerini tamamlayan yönleri fazladır. Bu iki büyük liderin genç zihinlerdeki tasavvurunu da bizzat gözlemleme imkanına sahip bir eğitimci olan Emel Engin’in kaleminden çıkan bu eser, özellikle üniversite öncesi eğitim gören gençler ve tüm tarih meraklıları açısından ufuk açıcı olacaktır.” --