Yıldırım ordularının bozgunu - Mirliva Sedat, 1884-1955. (İstanbul)
500 sayfa
Keywords: “Filistine Veda, Osmanlı Ordusunun 1917-1918 yıllarında Filistin-Suriye cephesinde İngilizlerle olan mücadelesini anlatıyor. Bu mücadeleyi vermek üzere, 1917 senesinde kurulan Yıldırım Ordular Grubunda kurmay subay olarak bizzat bulunmuş olan Mirliva Sedat, Filistin Cephesinde zaferlerle başlayıp bozgunla neticelenen askerî harekâtı nakletmektedir. Bu eserde; Filistin hezimetini hazırlayan olaylar, Gazze Muharebeleri, Filistin Cephesinde savaştığımız İngiliz Ordusunun teşkilatı, Yıldırım Ordular Grubunun kuruluşu ve bu orduya kumanda eden iki Alman generali Falkenhayn ve Liman von Sanders, Yıldırım Ordular Grubunu oluşturan 4, 7 ve 8. Orduların harekâtı, Eylül 1918’de başlayıp Mondros Mütarekesine kadar devam eden bozgun ve ricat, harp tarihi belgelerine dayanılarak ayrıntılı olarak anlatılmaktadır.” --