Kısa Yunanistan tarihi - Tağmat, Çağla Derya, 1983- (İstanbul)
254 sayfa
Keywords: “Türkiye’nin sınır komşusu olan ve kurulduğu andan itibaren ilişkilerinin ivmelerle devam ettiği Yunanistan’ın, 1821’den günümüze kadar süregelen tarihsel serüvenini konu alan bu kitap, okuyucusunu Ege’nin öte yakasındaki komşusunu yakından tanımaya davet ediyor. Yunanistan’ın dış politikasında önemli bir dinamik olan iç gelişmelerin, başta Yunanca olmak üzere pek çok yerli ve yabancı kaynak üzerinden araştırılıp yazıldığı ‘Kısa Yunanistan Tarihi’, 19. yüzyıldan 21. yüzyıla bu ülkenin tarihine ışık tutuyor. 19. yüzyılın ilk çeyreğinden başlayarak Yunan iç politikasındaki dönemleri monarşi, cumhuriyet ve demokrasi kavramları çerçevesinde inceleyen Tağmat, ayrıca Yunan ekonomisi, siyaseti ve hatta siyasi aile geleneğine kadar pek çok olguyu titizlikle irdeliyor. Modern Yunanistan tarihi ilk kez Türk bir yazar tarafından kaynak dili kullanılarak hazırlandı ve şimdi meraklılarıyla buluşuyor…” --