Derin zamandan notlar - Gordon, Helen. (İstanbul)
341 sayfa
Keywords: “Londra'nın gizli fosillerinden İskoç Dağlık Bölgesi'nin 3 milyar yıllık kayalıklarına, Kaliforniya'daki son teknoloji ürünü laboratuvarlardan Batı Napoli'nin yeşil tepelerinin altında saklı tehlikeli volkanik oluşumlara uzanan bir yolculuğa çıkın. Dünya'nın yaşam öyküsünün üzerine yazıldığı yerleri keşfedin. Helen Gordon, bu gezegenin destanını okuyabilen olağanüstü bilim insanlarına bir romancı gözüyle bakıyor. Evrim ya da kuantum mekaniği ile karşılaştırılabilecek önemde bir buluş olan ancak daha genç ve hâlâ gizemle örtülü levha tektoniği gibi her şeyin temelini oluşturan teoriyi inceliyor; ve üzerinde biz olsak da olmasak da gezegenimizin geleceği konusunda sorgulamalara girişiyor. Dünya'nın korkutucu değişiminin eşiğinde olduğumuz bir dönemde, büyük resmin içindeki yerimizi kavramaya çalışmanın zamanı gelmedi mi sizce?” --