Dipsiz kuyu - Topur, Tuncer. (İstanbul)
664 sayfa
Keywords: “Bir diplomat gözü ile yazılmış bu eser, siyasi tarih kitabı değildir. Bir diplomatın kırk yıllık deneyimli gözü ile, Orta Doğu'nun tanık olduğu ve özellikle, siyasi tarihe mal olacak son üç yıldaki gelişmeler içerisinde gezintisini, gözlemlerini yansıtmaktadır. Bölge'nin akıbeti dün olduğu gibi bugün de zamanın “Büyük Devletleri“ tarafından belirlenmeye çalıştığından, incelememizde konulara, özellikle söz konusu devletlere ilişkin gelişmeler ve yarattıkları etki ve tepkiler açısından geniş şekilde yaklaşılmıştır. Tüm bunların girdabı içerisinde bulunan Türkiye'nin bugününü ve yarınını değerlendirmeye ilgi duyan genç nesillerimize bu kitap yol gösterecek değerli ve güvenilir bir kaynak oluşturmaktadır. Açıklıkla ortaya koyduğu tahliller ile de siyaset kadroları için ibret belgesi niteliğindedir.“ -- Arka kapak.