Türkler ve Ermeniler - Timur, Taner. (Ankara)
108 sayfa, [6] sayfa resim
Keywords: “1915'te Doğu Anadolu'da neler yaşandı? Ermeni halkının başına gelenleri nasıl adlandıracağız? Tehcir mi? Kırım mı? Soykırım mı? 85 yıldır bu sorun neden hâlâ çözülemedi? Olanlar neden unutulamadı? Bu konuda olaylara tanık gözlemciler neler yazdılar? Ermeni tarihçileri, Türk tarihçileri, Batılı tarihçiler hangi görüşleri öne sürdüler? Bu konuda “resim görüş“, bir “Türk tezi“ olabilir mi? Dış dünyayla ilişkilerimizde hâlâ birtakım “tabu“ların koruyucu süzgecine ihtiyacımız var mı? 1915 “sözde tehcir“inin mimarı Talat Paşa'nın “facia“ olarak nitelediği dramı, bugün bizler nasıl niteleyebiliriz? Birçoğumuzu bu konuda kraldan fazla kralcı, “ittihatçıdan fazla ittihatçı“ yapan nedenler nelerdir? Bütün bu sorular üzerinde nesnel bir şekilde düşünebilmek, çeşitli açılardan en güvenilir kaynaklarla temasa geçmek, sorunun farklı boyutların bir arada görmek istiyorsanız, bu kitap sizler için kaçınılmaz bir fırsattır.“ -- Arka kapak.