Atatürk güneşi - Özden, Yekta Güngör, 1932- (İstanbul)
363 sayfa
Keywords: “Atatürkçü Türkiye mücadelesine ömrünü adamış Yekta Güngör Özden'in bu yeni kitabında TÜRKSOLU Gazetesi ve İleri Dergisi'nde son bir yıl içinde yazdığı yazılar yer alıyor. Yekta Güngör Özden'in TÜRKSOLU gazetesinde onbeş günde bir düzenli olarak yazdığı yazılarında Türkiye'nin özellikle AKP iktidarıyla birlikte girdiği dönemeci izleyebilirsiniz. AB'ye üyelik sürecinin ve ABD ile ilişkilerin ülkemizi adeta bir sömürge durumuna getirdiği koşulları inceleyen Yekta Güngör Özden, iktidarın şeriatçı icraatlarını ve Kıbrıs, Ege, Güneydoğu gibi önemli konulardaki işbirlikçi ve tavizkâr tutumunu eleştiriyor. Yekta Güngör Özden, İleri dergisindeki yazılarında ise Türkiye'nin Atatürk'ün yolundan nasıl ve neden saptığını ve bu sapmanın sonuçlarını teorik açıdan inceliyor. Adım başı sahte Kuvayı Milliyecinin cirit attığı Türkiye'de bir gerçek Atatürkçü olarak Yekta Güngör Özden tüm yurttaşlarımızı Atatürk Güneşi altında birleşmeye çağırıyor.“ -- Arka kapak.