Atatürkçülük, milliyetçilik, sosyalizm - Avcıoğlu, Doğan, 1926-1983. (İstanbul)
910 sayfa
Keywords: “1961'de yayına başlayan Yön dergisinde Avcıoğlu, 60'ların Türkiyesinde sosyalist fikirlerin tartışılmasını ve yaygınlaşmasını sağlamıştı. Yön'ün 1967'de kapanmasının ardından ise 1969 yılında, “İdare-i maslahatçılar esaslı devrim yapamaz“ sloganıyla Devrim gazetesini yayınlamıştı. Avcıoğlu'nun Yön ve Devrim'deki “Bakış“ köşesinde yazdığı tüm yazılarının yer aldığı bu kitapta, yazarın Atatürkçülük, sosyalizm ve milliyetçilik görüşlerini birleştiren ulusal solculuk anlayışının yanı sıra 60'ların dünyasının ve Türkiyesinin panoramasını da bulacaksınız.“ -- Arka kapak.