1950-1960 Demokrat Parti dönemi - Aktaş, Melih. (İstanbul)
331 sayfa, [16] sayfa resim, portre
Keywords: “1950-1960 Demokrat Parti döneminde ABD, Türk Sovyet ilişkilerinin önemli bir parametresi olmuştur. ABD, Türkiye üzerinden Sovyetlere karşı izlediği ve uyguladığı faaliyetlerden çoğu zaman Türkiye'yi haberdar etmemiştir; Türk hükümeti Sovyetlerin diplomatik yolla gönderdiği notalarla bu girişimlerden haberdar olmuştur. Elinizdeki kitap ABD girişimlerini, Sovyet notalarını ve Türk hükümetinin cevaplarını gün yüzüne çıkarmaktadır.“ -- Arka kapak.