Hukuki ve iktisadi yönleriyle para vakfı (İstanbul)
307 sayfa
Keywords: “İslâm medeniyetinin en önemli ve özgün kurumlarından olan vakıf, aynı zamanda İslâm’ın fetihlerle birlikte yayılmaya başladığı ilk yüzyıldan günümüze kadar varlığını sürdürmesi bakımından en süreklilik arz edenidir. Erol Özvar ve Murteza Bedir’in editörlüğünde hazırlanan Hukuki ve İktisadi Yönleriyle Para Vakfı kitabı ise vakıf kurumunun Osmanlı ekonomik ve hukuk düzenine özgü özel bir türü olan para vakfı sistemini ele alan makalelerden oluşuyor. Alanında uzman akademisyenler tarafından kaleme alınan her bir makale, Osmanlı toplumunun ekonomik ve sosyal hayatında da merkezî bir rolü olan bu sistemi, para vakıflarının doğuşundan Osmanlı hukuk sistemindeki tartışmalara, bu vakıfların finansal işleyişinden, toplumsal etkilerine kadar geniş bir yelpazede tartışıyor. VakıfBank Kültür Yayınları olarak okuyucuyla buluşturduğumuz bu eser, para vakfı sisteminin günümüze kadar uzanan tarihine ve meselelerine ilgi duyan her türden okuyucu için vazgeçilmez bir başvuru kaynağı.” --