Geçmişin izinde, Boğaziçi’nde… - Atbaşı, Nurtaç Ergün. ([İstanbul])
335 sayfa
Keywords: “Nurtaç Ergün Taçbaşı tarafından kaleme alınan Abdülhak Şinasi Hisar – Geçmişin İzinde Boğaziçi’nde adlı eser: Türk diline, edebiyatına, tarihine, kültürüne Mütareke yıllarından başlayarak bilinçli ve programlı bir şekilde katkı sağlayan Abdülhak Şinasi Hisar’ın eserleri kendinden sonra eser veren sanatçıları etkilemiş; onların önünde bir ışık olmuştur. Cumhuriyet dönemi Türk edebiyatı tarihinde özgün eserleriyle ön plana çıkan Hisar’ın değeri her geçen gün daha da fazla anlaşılacaktır. Geçmişin İzinde, Boğaziçi’nde… Abdülhak Şinasi Hisar adlı bu çalışma onu daha yakından tanıtmak ve eserlerinin daha iyi anlaşılmasını sağlamak amacıyla kaleme alınmıştır.” --