Osmanlı'da iki Amerikalı misyoner (İstanbul)
580 sayfa
Keywords: “Osmanlı topraklarına ayak basan ilk Amerikalı misyonerler Parsons ve Fisk, zorlu yolculuk ve iklik koşullarına, salgın hastalıklara ve her türlü güvenlik tehdidine rağmen Anadolu ve Mezopotamya'yı keşfediyor, tanıştıkları her insanı, yozlaşmış olduğu önkoşuluyla aydınlatıyor ve misyonlarını tamamlayarak bu uğurda bu coğrafyada hayatlarını kaybediyorlar. Bu sıradışı yolculuğun hikâyesi, dünyaya nizam getirme iddiasından vazgeçmeyen Amerika'nın ilk adımlarını keşfetmek için Dergâh Yayınları'nda.“ --